Mens de ramaders de Mallorca
Xot, xai, mens, bens... A cada lloc té un nom diferent, però un element comú: és el nostre producte local per excel·lència.
Q m . 0
Fem matança diària i especejaments de tota classe.
A part, hem tret una línia ecològica certificada per el CBPAE en la qual els xots viuen en total llibertat i amb una alimentació natural. Els xots els venem sencers, despecejats envasats al buit o en format halal.
Carn de categoria extra.
Costelles: Tenim de 3 tipus: d’Agulla (part alta), de pal (les de del centre) i les de ronyonada ( part baixa) sense os.
Carn de primera categoria
- Cuixes: Es fan senceres, filetejades o desossades, peça molt demanda per fer guisats i altres varietats.
- Braç: Aquest és un dels talls més demandats, tant sencer com desossat i trossejat. És ideal per a rostits.
Carn de segona categoria.
- Cap: Es compon del cervell i llengua de l’animal.
- Coll: El coll o bescoll és un tall molt econòmic i molt apropiat per a fer guisats, estofats, fons… proporciona un exquisit sabor al conjunt i és molt sucós i tendre.
- Falda: La faldilla recobreix la paret de l’abdomen, entre les potes i sota el llom, fibrosa i gelatinosa, és un tall ideal per a fer guisats.
- Manetes: Poden ser amb os o sense. Es poden fer amb salsa, arrebossades, guisades…
- Pit: El pit és també molt saborós, es troba entre el coll i la faldilla conservant una important proporció de greix. És ideal per a fer un ragú o estofat.